Представителите на Барселона се очаква да пътуват до Германия в началото на следващата седмица, за да финализират привличането на Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, съобщават изданията „L’Equipe“ и „Marca“.

Техническият секретар Роберт Фернандес предстои да се срещне с шефовете на германския клуб в опит да постигне споразумение за трансфера на 20-годишния футболист на „Камп Ноу“.

В Барселона са решени да привлекат Дембеле, който трябва да замени Неймар в състава на Ернесто Валверде. Каталунците са се спрели именно на френския футболист заради отличното му представяне през миналия сезон.

Дембеле иска в Барселона

Според информацията на вестник „Marca“, от Барселона вече са постигнали предварителна договорка с агента на Дембеле относно личните условия на френския футболист.

Агентът на френския футболист също така е информирал ръководството на Борусия Дортмунд за желанието на 20-годишния играч да премине в Барселона.

Френски национал е първата опция за Барселона

Барселона се опита да привлече Дембеле още през миналото лято, когато той бе футболист на Рен, но тогава френският национал предпочете да премине в Борусия Дортмунд. 

Дембеле: Всеки един футболист иска да играе в Барселона