Техническият директор на Интер Валтер Сабатини зае категорична позиция по повод интереса на Манчестър Юнайтед към крилото Иван Перишич. Сабатини ясно заяви, че цената на хърватина я определят клубните босове и никой извън тях не може да влияе върху този процес.

28-годишният футболист с все по-явно нежелание продължава лятната подготовка с „нерадзурите”. Перишич отчаяно иска да заиграе под ръководството на Жозе Моуриньо, като дори нае нов агент. Дотук Интер остава непреклонен в желанието си да прибере 55 милиона евро за своята звезда.

Перишич мори Интер с мълчание и сърдити муцуни

„С напредването на времето ще научим повече”, коментира Сабатини. „Не съм тактик в залата за пресконференции, казвам нещата така, както стоят и както искаме да станат. Не обичам условностите.”

„Перишич е играч, който нашия треньор Лучано Спалети ни помоли да задържим. Ние бихме го сторили, но в същото време искаме тук само тези, които имат точната мотивация.”

Манчестър Юнайтед се надява да привлече Перишич до 18 юли

„Има силен интерес от Манчестър Юнайтед, който е наясно с нашите идеи. Нека видим как ще се развият нещата в следващите дни. Неоспорим факт е, че Интер поставя цените на футболистите, които играят за Интер. Перишич е страхотен футболист за нас, искаме да остане и единственият начин това да не се случи е ако получим финансово преимущество, с което да подсилим отбора.”

„В същото време се надявам Перишич да показва необходимото поведение, което се очаква от него. Целта ни е всеки ден да изковаваме идеята за Интер, а Спалети е майстор в това отношение”, допълни Сабатини.