Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес е отхвърлил няколко изгодни оферти, за да остане в клуба, разкри изпълнителният директор на „нерадзурите“ Джузепе Марота. Аржентинецът беше силно свързан с трансфер в Тотнъм, но в крайна сметка остана в Интер.

По-рано този месец се появиха информации, че „шпорите“ са постигнали споразумение с „черно-сините“ за Лаутаро, като са щели да платят 60 милиона паунда за услугите му. Испанският шампион Атлетико Мадрид и градският съперник на Тотнъм – Арсенал също се интересуваха от нападателя.

„Лаутаро е играч, който изрично поиска да остане в Интер, въпреки че получи други изгодни оферти“, заяви Марота пред „DAZN“.

„Гордеем се с това, той иска да се докаже като шампион тук и сме много щастливи, че може да продължи да расте в клуба“, допълни шефа на „нерадзурите“.

Мартинес, който има още две години от договора си, се очаква в скоро време дори да сложи подписа си под нов дългосрочен контракт. Оставането на 23-годишния футболист е много добра новина за Интер, особено след като тимът бе напуснат от Ромелу Лукаку, който се завърна в Челси.

През миналия сезон Мартинес вкара 19 гола в 47 мача за Интер във всички турнири.