Отборът на Барселона планира изненадващ трансфер на футболиста на Челси Мейсън Маунт. „FootMercato“ твърди, че старши треньорът Шави Ернандес иска английския национал като част от неговата революция.

23-годишният Маунт е едно от първите имена в отбора на „сините“ под ръководството на Томас Тухел, който получи шанса си в първия отбор при Франк Лампард през сезон 2019/2020. Оттогава полузащитникът е изиграл близо 100 мача във Висшата лига, както 27 двубоя за националния отбор на Англия.

Маунт беше в списъка на „недосегаемите“ на „Стамфорд Бридж“, но като се има предвид несигурността около бъдещето на клуба и наложените санкции от правителството на Обединеното кралство на собственика Роман Абрамович, Барса ще се опита да се възползва.

Сега Шави е готов да тества решимостта на „сините“, тъй като иска да добави Маунт към младото си ядро ​​от звезди, включително Педри, Гави, Ансу Фати и Роналд Араухо.

Челси обаче може да бъде спасен от факта, че Барселона преследва и множество други млади халфове, включително трансферната цел на Манчестър Юнайтед - Кристофър Нкунку. 24-годишният ас на РБ Лайпциг е един от най-желаните играчи в Европа, като Манчестър Сити, Челси и Арсенал могат да се борят за неговия подпис.

Барса също следи и аса на Уулвърхемптън Рубен Невеш, който е цел номер 1 на Ерик тен Хаг, ако получи работа в Манчестър Юнайтед.

Шави също се стреми да продължи промяната и атака, след като вече доведе Пиер-Емерик Обамеянг, Феран Торес и Адама Траоре в клуба. Мемфис Депай изглежда е предопределен да напусне през лятото, като суперзвездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е основна цел за това да се присъедини към редиците на „Камп Ноу“, като дори вече са изплатили конкретна оферта за него.