Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес предположи, че финансовите проблеми на клуба могат да отворят вратата на Манчестър Юнайтед да отмъкнат Френки де Йонг далеч от „Камп Ноу“ това лято.

Очаква се Юнайтед да бъде доста зает на трансферния пазар под ръководството на новия си мениджър Ерик тен Хаг. Бившият наставник на Аякс се очаква да бъде подкрепен през лятото от ръководството на „червените дяволи“ в опит да подсили тима, който до голяма степен разочарова във Висшата лига тази година.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

И тъй като Тен Хаг желае да работи отново с Де Йонг, 25-годишният футболист се очертава като една от основните цели за халфовата линия на Юнайтед. Нидерландският национал беше една от най-големите звезди на Тен Хаг в Аякс, преди да бъде продаден на Барселона за 75 милиона евро през 2019 година.

В същото време Шави беше категоричен, че Де Йонг все още може да играе важна роля в бъдещето на клуба, ако остане в Испания, но намекна, че икономическата ситуация на клуба може да реши дали халфът ще продължи да играе за „каталунците“ или не.

„За мен Френки е страхотен играч, той е звяр – харесвам го и мисля, че може да има важна роля в новата ера на клуба. Ще видим икономическата ситуация на клуба... но аз харесвам Де Йонг“, заяви Шави преди последния мач на Барселона за сезона в Ла Лига срещу Виляреал в неделя вечер.

Финансовите проблеми на Барселона са добре известни и дори доведоха до напускането на Лионел Меси миналото лято. Въпреки че нещата привидно се подобриха на „Камп Ноу“, думите на Шави намекват, че клубът все още може да бъде принуден да се раздели с някои от звездите си през следващите месеци.

Дори и Юнайтед да успее да се договори с Барселона за трансфер на халфа, не е ясно дали ще успеят да убедят самия Де Йонг да премине на „Олд Трафорд“, след като не успяха да се класират за Шампионската лига през следващия сезон.