Завърналият се в Барселона като нов старши треньор Шави Ернандес вече е отправил молба до ръководството на Барселона относно това кое да бъде първото му попълнение в клуба. Вчера Дани Алвеш също се завърна в клуба, но той няма да може да играе до началото на 2022 година, а и идва като свободен агент.

Легендарният полузащитник сега е идентифицирал звездата на РБ Залцбург Карим Адейеми като своя основна цел, твърди „Sport1“. 19-годишният играч впечатлява по терените в австрийската Бундеслига този сезон със своите 15 гола в 22 мача.

„Sport1“ съобщава, че агентите на Адейеми са били в Барселона преди няколко седмици, преди пристигането на Шави да замени Роналд Куман, за да обсъдят възможността за трансфер. Финансовите проблеми на Барселона може да се окажат проблем в преследването им на германския национал, като Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Ливърпул също се интересуват от германския национал.

Байерн Мюнхен също е в сметките, тъй като „баварците“ търсят дългосрочен наследник на Роберт Левандовски, докато Борусия Дортмунд също следи отблизо развитието на Адейеми, тъй като звездата на тима Ерлинг Халан може да напусне през следващото лято.

Барселона, заедно с останалите заинтересовани от Адейеми, са били информирани за неговото положение и условията за евентуална сделка: той има договор със Залцбург до 2024 година и няма да напусне много евтино. Австрийският тим обаче е добре известен с практиката си да развива млади таланти, след което да ги продава за сериозни пари. В момента порталът Transfermarkt.com оценява 19-годишния нападател на 20 милиона евро.