Легендата на Барселона Шави Ернандес направи интересно изказване по повод бившия му наставник при каталунците Пеп Гуардиола, който в момента води английския Манчестър Сити. Според легендарната „шестица” на Барса през лятото Пеп ще опита да привлече на „Етихад” халфа на Арсенал Джак Уилшър. В момента английският национал играе под наем в Борнемут и все още не е сигурно дали ще се завърне при „топчиите” след края на сезона.

„Знам, че Пеп винаги е изпитвал огромен респект към Уилшър – особено след представянето му срещу Барселона през 2011 година. През онази вечер той впечатли и мен и съм сигурен, че от онзи мач Пеп не е спирал да следи изявите му. Много пъти говорихме за него, защото това бе представяне, което не се забравя лесно”, заяви Шави.

Почти цял отбор си тръгва от Ман Сити през лятото

„Технически той е от този тип играчи, които Пеп харесва. Единственият му проблем са контузиите и ако не бяха те, то съм убеден, че той щеше да е сред най-добрите халфове в света. Изглежда, че в момента Уилшър се намира в добра форма и ако има шанс да го вземе през лятото, то Пеп ще помисли сериозно върху тази възможност”, допълни още световният шампион с Испания. 

Гуардиола почва "реконструкция" на Сити

Пеп прави много сериозно подмладяване в Ман Сити