Испанският шампион Барселона ще се опита да привлече нападателя на Манчестър Сити - Хулиан Алварес. Аржентинският национал вече има шест гола и пет асистенции през този сезон само в 13 мача.

„Според испанското издание Sport, каталунците следят нападателя, тъй като се оглеждат за дългосрочен заместник на Роберт Левандовски. 35-годишният полски национал се присъедини към каталунците за 50 милиона евро миналото лято от Байерн Мюнхен и вкара 33 гола във всички турнири. Договорът му на „Камп Ноу“ изтича през лятото на 2026-а година.

Въпреки това, като се има предвид неговата възраст и настоящото му отсъствие поради контузия, старши треньорът на Барселона Шави Ернандес и спортният директор Деко, които харесват качествата на Алварес, искат да си осигурят достатъчно добър заместник на Левандовски.

Изданието посочва, че Шави е голям фен на Алварес поради неговата способност да отбелязва голове и гъвкавостта му в предната линия, като аржентинецът може да играе на върха на атаката, както и по крилата зад нападателя.