Изглежда Шави Ернандес има ясен план за очакваният нов играч в Барселона - Феран Торес. Вероятно Феран ще завърши трансфера си в Барса през следващите дни, като мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вече потвърди, че сделката е близо.

Според информациите в каталунската столица, Шави планира да пусне испанският национал като титуляр от самото начало. Следващата среща на „блаугранас“ е на 2 януари като гост на Майорка на Балеарските острови.

Същите източници твърдят, че наставникът на тима иска Торес да играе като типичен номер 9 в роля подобна на тази, в която Феран Жутгла влиза напоследък.

Торес е с номинална позиция крило, но изглежда, че Шави е фен на перспективата да го пусне в ролята на нападател, позовавайки се на опита на Торес като такъв за Манчестър Сити и Испания. За „гражданите“ и „Ла фурия“ той е записал немалко мачове на тази позиция.

Бившият халф е очарован и от възможността да види как Феран ще взаимодейства с Ансу Фати, когато юношата на тима се излекува от контузията си.