Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, се готви за нова лятна революция, като на „Камп Ноу“  са набелязали цели петима играчи на английския шампион Манчестър Сити. Каталунците имат девет точки преднина на върха в класирането и са на път да спечелят първата си титла в първенството от четири години насам.

Миналото лято беше доста натоварено за „блауграна“, а в тима бяха привлечени играчи като Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня. През идното лято в Барса се надяват да подсилят още повече отбора си. Местното издание Sport твърди, че петима играчи на Сити са наблюдавани от скаутите на каталунците, които обмислят нов основен ремонт на отбора си. Наставникът Шави Ернандес вярва, че са необходими още нови попълнения, ако Барса иска отново да стане истинска сила на европейската сцена.

29 снимки

Клубът отпадна още в груповата фаза на Шампионската лига, след като спечели само една точка в четири мача срещу Байерн Мюнхен и Интер, преди да загуби плейофа в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед през февруари.

Твърди се, че Шави има желание да доведе на „Камп Ноу“ полузащитника на Сити Илкай Гюндоган. Представители на Барселона вече са провели среща с хора от щаба на Гюндоган. Германският национал се смята за основна трансферна цел за каталунския клуб след края на сезона, тъй като в клуба търсят заместник на ветерана Серхио Бускетс, чийто договор изтича в края на месец юни. Гюндоган прекара последните седем сезона в Сити и чичо му е провел среща миналия месец с делегация на Барса, включваща спортния директор Матеу Алемани, Жорди Кройф, Енрик Масип и Франк Карб.

Барса също следи ситуацията с испанския национал Аймерик Лапорт, който започна в само шест мача във Висшата лига този сезон, както и с опорния полузащитник Родри, който се смята за дългосрочен наследник на Бускетс на клубно и международно ниво.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Изданието също така свързва клуба с полузащитника Бернардо Силва, който беше искан от каталунците и през януари, в случай, че Френки де Йонг напусне клуба. Последното име, което се спряга за Барса, е това на нападателя Хулиан Алварес, който се присъедини към Сити миналото лято, но не може да се наложи като титуляр в конкуренцията на Ерлинг Халанд и е стартирал в само шест мач в първенството.

Въпреки това, е малко вероятно на „Камп Ноу“ да акостират нови големи имена, ако първо от клуба не продадат част от настоящия си състав. В края на миналата година стана ясно, че каталунският клуб трябва да намали разходите си за заплати от 600 милиона до 400 милиона евро за следващия сезон, за да регистрира нови играчи и да подписна договори с тях.