Списъкът за летни трансфери на Манчестър Юнайтед се оглавява от полузащитника на Барселона Френки де Йонг, а от каталунският клуб вече признаха, че ще имат нужда от това да продадат част от звездите си, за да финансират новопристигащите в клуба. По-рано се писа, че от Барса са изготвили амбициозен списък с цели петима играчи на Манчестър Сити за лятото. Това ще бъде продължение на тежките инвестиции от миналата година, когато на „Камп Ноу“ пристигнаха Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня.

Въпреки това, е малко вероятно нов подобен сценарии без първо да бъдат продадени някои от  настоящите футболисти. Sport пише, че Барселона трябва да намали разходите си за заплати от 600 милиона до 400 милиона евро за следващия сезон, за да регистрира нови играчи и за пдписва нови договори. Тези информации впоследствие бяха потвърдени от президента на Ла Лига Хавиер Тебас.

29 снимки

Президентът на каталунците - Жоан Лапорта, също разясни, че клубът ще се опита да подсили състава си на поне три позиции за следващия сезон. Въпреки това, той също така призна, че това може да бъде финансирано само от продажбата на играчи.

В тази връзка, бъдещето на Френки де Йонг в Барса остава несигурно. Нидерландецът, който е най-добре платеният в клуба, има все по-големи противоречия с ръководството на клуба през този сезон, включително ги критикува за изтичането на подробности относно договора му миналото лято. Той отказа последния опит на Барса да убеди полузащитника да намали заплатата си.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

25-годишнят Де Йонг желае да остане в Барса, но тази ситуация може да се промени през следващите месеци. Мениджърът на Юнайтед - Ерик тен Хаг, има желание да подсили халфовата линия. Той вярва, че неговият сънародник, с когото работиха заедно в Аякс, би бил перфектния партньор за Кристиан Ериксен и Каземиро.

Миналото лято „червените дяволи“ пратиха оферта от 56,2 милиона паунда за Де Йонг, която беше одобрена от Барселона, но до трансфер така и не се стигна, тъй като самият футболист искаше да остане на „Камп Ноу“. Бъдещето на халфа може да бъде повлияно и от ситуацията с капитана Серхио Бускетс, на когото е предложен нов договор за една година. Испанецът вероятно ще остане първи избор в ролята на опорен халф през следващата кампания, ако реши да остане в клуба, което може да подтикне Де Йонг този път да напусне.