Отборът на Севиля следи ситуацията с дуото на Ливърпул Джердан Шакири и Такуми Минамино. „La Razon“ твърди, че андалусийци планират да отправят оферта за двамата играчи през лятото.

Швейцарският национал Шакири беше свързан с испанския тим в миналото, но лятото може да се  окаже моментът, в който той най-накрая ще заиграе на „Рамон Санчес Писхуан“.

Шакири пристигна на „Анфийлд“ през 2018 година, след изпадането на Стоук Сити. Той така и не успя да спечели титулярно място в тима на Юрген Клоп. Швейцарският национал изигра 58 мача за Ливърпул във всички турнири, като вкара осем гола.

Междувременно от Севиля се интересуват и от японския национал Минамино, който според тях вече няма бъдеще на „Анфийлд“. В момента Минамо е под наем в Саутхемптън до края на сезона, като в договорката не е включена опция за откупуването му. Минамино дойде в клуба през януарския трансферен прозорец на 2020 година за около 8 милиона паунда, но също не успя да остави драстична следа до този момент.

29-годишният Шакири, който има договор с "мърсисайдци" до лятото на 2023 година, е оценяван на около 15 милиона евро от Transfermarkt.com, докато цената на Минамино е около 12 милиона евро.