Манчестър Юнайтед привлече полузащитника на Реал Мадрид Каземиро, което може да означава, че някои от сегашните халфове на тима може да напуснат „Олд Трафорд“. Сега „90min“ твърди, че няколко клуба от Висшата лига следят ситуацията със Скот МакТоминей.

25-годишният шотландец е основен играч в състава на „червените дяволи“ в последните няколко сезона, но от началото на сезона играе  слабо, а и привличането на Каземиро може да промени статута му в клуба.

Още преди време се появиха информации за интерес към МакТоминей от страна на Нюкасъл. Друг клуб, който също е готов да го вземе в редиците си е Уест Хем. Изданието пише, че халфът е следен още и от Лестър Сити, Евертън и Саутхемптън.

На този етап това са по-скоро само слухове и все още няма информации, че МакТоминей ще бъде пуснат на пазара. Подобна възможност обаче не може да бъде изключена напълно, тъй като клубът има нужда от свежи средства след като извади 70 милиона евро за Каземиро, а междувременно има набелязани още няколко играчи, които да бъдат привлечени до затварянето на трансферния прозорец. За трансфер на „Олд Трафорд“ се спрягат Френки де Йонг от Барселона, Антони от Аякс, Коди Гакпо от ПСВ Айндховен и Яник Ферейра-Караско от Атлетико Мадрид.