Трансфер, който може да се превърне в бомбата на лятото. Атлетико Мадрид очаква да разбере какво ще бъде бъдещето на Антоан Гризман, но шефовете на клуба планират следващата си стъпка независимо от решението на французина. Спортният директор на Атлетико Мадрид Андреа Берта е влязал в контакт със Серхио Агуеро, за да разбере дали аржентинецът е склонен да се завърне в испанския отбор и при какви условия това може да стане факт. Лично треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне също е провел няколко разговора с нападателя на Манчестър Сити.

Агуеро не е отхвърлил възможността да се завърне в Атлетико Мадрид. Подобна възможност може да се отвори при трансфер на Антоан Гризман, който е близо до преминаване в Барселона за 100 милиона евро. Говори се, че и другият френски нападател Кевин Гамейро е готов да си стегне багажа, което отваря още повече вратата за завръщането на Агуеро.

Аржентинецът е помолил разговорите да бъдат отложени за след финалите на Световното първенство, тъй като нападателят иска да се фокусира върху представянето си в Русия.

Симеоне харесва изключително много качествата на Агуеро и има желание да работи с него в Атлетико Мадрид.

„Дюшекчиите“ продадоха Агуеро на Манчестър Сити през 2011 година за сумата от 45 милиона евро.

Агуеро, който има договор с Манчестър Сити за още две години, напусна Атлетико през 2011-а след пет успешни сезона с екипа на "дюшекчиите" и 101 гола във всички турнири.

През последните седем години Агуеро е спечелил три пъти шампионската титла във Висшата лига, три пъти Купата на Лигата и веднъж Къмюнити Шийлд.