Отборът на Барселона се присъединява към надпреварата с големия си съперник Реал Мадрид за подписа на суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, гръмна днес „L’Equipe“. Както е известно, договорът на Мбапе на „Парк де Пренс“ изтича това лято и е малко вероятно той да преподпише след фиаското в Шампионската лига именно срещу „кралския клуб“.

Докато „Лос Бланкос“ изглеждаше на полпозишън, за да привлече световния шампион, сега Барса планира да направи една от най-големите кражби в историята.

БГНЕС
84 снимки

„Каталунците“ са насочили вниманието си към Мбапе, след като са разбрали, че ще бъде трудно да достигнат до своята цел №1 Ерлинг Халанд, след като Манчестър Сити и Реал Мадрид водят в надпреварата за звездата на Борусия Дортмунд, който има откупна клауза от 75 милиона евро, която става активна през лятото.

Президентът на Барса Жоан Лапорта е убеден, че финансовото състояние на клуба ще бъде подобрено от сделката з заем от „Goldman Sachs“ и спонсорството с музикалната платформа „Spotify“, тъй като това може да помогне за привличането на топ играчи на „Камп Ноу“. Изданието също така добавя, че Мбапе е отворен за всички опции.

Миналото лято Реал предложи около 180 милиона евро, за да привлече Мбапе от ПСЖ, но усилията им бяха напразни. Единственото нещо, което поддържа увереността на столичани в преследването на Мбапе, е желанието му да играе за тях, което той призна, след като ПСЖ отказа да го напусне миналото лято.

В списъка за нов нападател на Барсаим, освен Халанд и Мбапе, присъстват и имената на Пауло Дибала от Ювентус, който ще си тръгне от клуба като свободен агент след края на сезона, както и голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.