Отборът на Арсенал очаква днес официализирането на повторния наем на Дани Себайос още днес. 24-годишният футболист прекара миналата кампания отново под наем от Реал Мадрид, като помогна на тима на Микел Артета да спечели ФА Къп.

Себайос започна неубедително кариерата си на „Емиратс“ под ръководството на Унай Емери, а след това претърпя контузия през ноември, която го изкара от игра за около два месеца. Състоянието на испанеца обаче се подобри под ръководството на Артета, и особено след рестартирането на Висшата лига, когато той сформира стабилно партньорство с Гранит Джака в средата на терена.

Себайос се завърна в Мадрид след края на кавпанията, за да обмисли бъдещето си и дори взе участие в тренировките с шампиона на Ла Лига по-рано тази седмица. Въпреки това на плеймейкъра му е позволено да се върне при „артилеристите“ отново под наем и според „ABC“ той е пристигнал в Лондон в сряда, за да премине медицинските изследвания.

В доклада се посочва, че той ще подпише договора си днес, който да го задържи в Арсенал до следващото лято.

Новиниата ще дойде като голям тласък за Микел Артета, който разчиташе много на Себайос в полузащитата. Себайос ще се присъедини към Уилиан и Габриел като третото ново попълнение за Арсенал това лято.

Кампанията във Висшата лига за „артилеристите“ стартира на 12 септември с градско дерби на „Крейвън Котидж“ срещу новака в елита - Фулъм.