Ливърпул е сторил всичко необходимо и е готов да подпише с офанзивния футболист на Фулъм Фабио Карвальо, твърди Фабрицио Романо.

Двата клуба са постигнали разбирателство за пет милиона британски лири плюс още 2,7 в бонуси, които ще отидат към отбора от „Крейвън Котидж“. Подобна е трябвало да бъде и сделката през януари, когато в последните часове на зимния трансферен прозорец Ливърпул опита да вземе португалеца, но времето не стигна и тя остана да се довърши в следващите седмици.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

По сделката са включени и доста бонуси за Фулъм, а „котиджърс“ ще получат 20% от евентуална последвала продажба на Карвальо. Договорът на младока с мърсисайдци ще бъде до 2027-а година, а заплатата му също е уточнена.

Ливърпул пък няма намерение да праща обратно Карвальо във Фулъм под наем и се очаква той да бъде част от първия отбор през следващия сезон.

Медицинските прегледи вече са завършени, а мениджърът на „червените“ Юрген Клоп дори вече е провел разговор с футболиста. Официалната информация няма да бъде обявена днес или в близките седмици, а веднага след края на сезона, тъй като от Ливърпул искат да уважават Фулъм, както и привържениците на този отбор.

Още по темата:

Клоп: Ако бях друг човек, Гуардиола щеше да ме депресира

АНКЕТА: Кой ще спечели дербито между Сити и Ливърпул?

До този момент Карвальо има 29 мача за Фулъм в Чемпиъншип и в тях е отбелязал седем гола и подал за още толкова. Фулъм е убедителен лидер във второто ниво на английския футбол и на 95% е сигурен участник във Висшата лига през следващия сезон. През последната година и половина Ливърпул привлече Диого Жота и Луис Диас в офанзивен план, а договорите на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино изтичат през лятото на 2023-а година. По всичко личи, че египетският нападател ще удължи престоя си на "Анфийлд", а разговори с Мане и Фирмино за подновяването на техните контракти към днешна дата не стои на дневен ред.