Бъдещето на Джуд Белингам става все по-несигурно, след като Ливърпул се оттеrли от надпреварата заради исканата от Борусия Дортмунд цена в размер на 130 милиона паунда. Според The Telegraph, Манчестър Юнайтед също е аут от борбата, което означава, че Манчестър Сити и Реал Мадрид имат най-големи шансове, а Челси също има своите мераци.

„Червените дяволи“ също остават силно заинтересовани от привличането на 19-годишния полузащитник, но сделката ще бъде трудна по финансови причини. Следователно, ако той напусне Борусия Дортмунд в края на този сезон, по-вероятно е да бъде в Сити или Реал.

Ливърпул се оттегли от надпреварата във вторник вечерта и ще се фокусира върху други цели, тъй като иска да укрепи всяка линия на състава. Съобщава се, че мениджърът Юрген Клоп подкрепя напълно решението да не се купува повече Белингам. Смята се, че от „Анфийлд“ ще искат да привлекат двама или трима нови полузащитнициразходи по сделката.

Френският шампион Пари Сен Жермен също няма да участва в наддаването, защото е изправен пред строги ограничения заради финансовия феърплей. Техният приоритет е да решат бъдещето на Лионел Меси, който може да напусне това лято. От „парк де Пренс“ трябва да решат дали да продадат Неймар, тъй като искат да изградят млад отбор, създаден около Килиан Мбапе.

Челси може също да бъде изненадващ претендент, но финансовата част също може да бъде проблем заради огромните харчове, които извършиха в последните два трансферни прозореца.

Остава възможността той да остане в Дортмунд за още един сезон, но и Сити, и Реал се опитват да сключат сделка още сега. Telegraph разкри миналия месец, че исканата цена за Белингам вероятно ще започне от около 125 милиона евро, но това със сигурност няма да смути Сити.