Звездата на Лацио Сергей Милинкович-Савич е решен да напусне римския тим в края на сезона, но би предпочел да остане в Серия А, вместо да премине във Висшата лига, информира в днешното си издание „Кориере дело Спорт“.

27-годишният футболист има договор с „орлите“ до 2024 г., но агентът му Матея Кежман вече е уведомил клуба, че клиентът му иска да напусне през лятото. Ювентус, Милан, Манчестър Юнайтед и ПСЖ следят внимателно сръбския национал, за когото се твърди, че предпочита трансфер в редиците на "Старата госпожа". Братът на СМС - Ваня, играе за градския съперник на "черно-белите" - Торино.

В понеделник вечер треньорът на Лацио Маурицио Сари каза, че ако Савич напусне, той най-вероятно ще играе извън Серия А. Въпреки това, според „Кориере“, полузащитникът би предпочел да остане на Апенините.

Милинкович вече бе близо до присъединяване към „червените дяволи“ за 75 милиона евро, преди около две години. Тогава обаче тимът от Манчестър привлече Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон.

Лацио е готов да пусне звездата си, но собственикът на „бианкочелестите“ - Клаудио Лотито, иска поне 50-60 милиона евро за правата на сърбина.

Феновете на Ювентус аплодираха 27-годишния футболист по време на сблъсъка в понеделник срещу Лацио, когато той отбеляза за 2:2 в 96-ата минута. "Бианконерите" преговарят успоредно и с Пол Погба, който може да се върне в Торино със свободен трансфер.