Сасуоло ще продаде италианския национал Мануел Локатели през този трансферен прозорец. Това призна генералният мениджър на клуба Джовани Карневали пред "Скай Италия".

По думите му става въпрос за чуждестранен клуб, макар и Карневали да не отхвърли възможността халфът да премине и в Ювентус.

"Водим разговори за Локатели с един клуб от чужбина. Преговорите са доста напреднали. В следващите дни ни предстои и среща с Ювентус, но все още няма никакви преговори с тях, а и всички италиански клубове се намират в много затруднена финансова ситуация", коментира Карневали.

23-годишният Локатели се утвърди като една от младите звезди в националния отбор на Италия. Той има три гола само през тази календарна година. Първият от тях бе срещу България на "Васил Левски" на 28 март в световна квалификация, а халфът вкара и два гола във вратата на Швейцария в груповата фаза на UEFA EURO 2020.

Сасуоло търси около 40 милиона евро за Локатели, а според медиите в Западна Европа най-сериозен интерес към него има английският Арсенал.