Отборът на Наполи ще се опита да си върне наставника Маурицио Сари и халфа Жоржиньо през лятото. Двамата се наслаждаваха на три чудесни години заедно в Неапол, преди Сари да напусне, за да стане мениджър на Челси през 2018 година, а след това плати и 57 милиона британски лири, за да доведе играча със себе си.

Сари беше уволнен само след един сезон на „Стамфорд Бридж“ и в момента е свободен агент, след като загуби работата си в Ювентус в края на миналата кампания.

„RAI Sport“ и „Radio Kiss Kiss“ обаче твърдят, че италианецът сега е готов за завръщане в Серия А като заместник на Дженаро Гатузо.

Съобщава се, че бившият полузащитник на Милан е влязъл в противоречие с президента на клуба Аурелио Де Лаурентис, който иска да привлече Сари през лятото. Въпреки че не спечели трофей през трите си години в Неапол, 62-годишният специалист на два пъти изведе клуба до второто място и впечатли със стила си на игра.

Рафа Бенитес също е свързан с треньорския пост в Наполи, но сега се твърди, че Де Лаурентис е определил именно Сари, след като клуба отпадна от Лига Европа и Купата на Италия.

Ако Сари се завърне в Неапол, към него може да се присъедини и Жоржиньо. В момента италианският национал се наслаждава на силен сезон с екипа на Челси, но 29-годишният халф може да бъде изкушен да се завърне в родината си и то за бившия си тим и с човека, който го доведе при „партенопеите“ и след това при лондончани.