Мениджърът на Челси Маурицио Сари продължи да внася смут сред феновете на тима с коментарите си по адрес на звездата Еден Азар. Италианецът изобщо не се поколеба да заяви публично, че ако на белгиеца вече не му се стои в Челси, то той е свободен да си търси нов тим.

Интересът на Реал Мадрид към 28-годишния играч не е тайна за никого, както и фактът, че Азар отхвърли последните няколко оферти на „сините” за удължване на своя контракт. Всички на Острова са убедени, че това е начин той да форсира своята продажба през лятото, когато ще навлезе в последната година по действащия си контракт.

„Еден на 28 години. Ако той иска да си тръгне, значи трябва да го стори”, заяви Сари на пресконференцията си преди днешния мач срещу Борнемут във Висшата лига.

„Разбира се, аз се надявам това да не се случи. Надявам се той да остане тук. В момента той има потенциала да бъде най-силният футболист в Европа.”

От началото на сезона Азар има 10 гола и 10 асистенции, което води до логичното заключение, че сам дърпа Челси напред. В мачовете, когато той не беше на терена или играта не му спореше, тимът на Сари изглеждаше по коренно различен начин.

Напоследък Сари започна да използва Азар в ролята на „фалшива деветка”, тъй като тараните Алваро Мората (вече преотстъпен на Атлетико Мадрид) и Оливие Жиру не се справяха със задачата. Белгиецът очевидно изпитваше затруднения в тази роля, защото изоставаше много изолиран от играта, а това ускори привличането на Гонсало Игуаин от Ювентус.