Продаденият от Милан на Нюкасъл Сандро Тонали се обърна към феновете на „росонерите“ с трогателно съобщение в Инстаграм. Италианският национал благодари за трите години на „Сан Сиро“ на клуба, ръководството, феновете, персонала и своите съотборници.

Тонали споделя, че никога няма да забрави миговете в Милан, на който е фен от дете и че се надява да не си казва „сбогом“, а само „довиждане“ с „Дявола“.

Ето трогателното послание на Тонали:

Днес съм тук със смесица от емоции в сърцето си. Както знаете, реших да се впусна в ново приключение и ново предизвикателство.

Започвам с благодарност към цялата общност, която ме посрещна и ми даде възможност да бъда част от този изключителен клуб, който е и винаги ще остане моят дом. Благодаря на тези, които се погрижиха да нося цветовете на любимия си отбор и на тези, които управляваха ситуацията с разсъдък и комуникация през последните няколко седмици. Научих много през тези три години и намерих футболно семейство из клуба, съотборниците и техническия персонал, които ме подкрепяха и водеха по моя път. Благодарение на вас успях да се подобря като футболист и като човек.

Разбирам, че това сбогуване може да предизвика смесени емоции и е нормално да ги има, когато оставяш голяма част от сърцето си. Но е важно да запомниш, че във футбола, както и в живота, промените понякога са причина за растеж на всички.

Сега искам да благодаря на моите хора: на вас, които като мен носите червено-черните цветове в сърцето си. Никога няма да забравя песните на Курва Суд, 19-ото Скудето, всички прекрасни моменти, споделени заедно и любовта към нашия Милан.

Пожелавам на всички вас, клуб и фенове, най-доброто за бъдещето и съм сигурен, че все още ще правите страхотни неща заедно.

Топла прегръдка, с надеждата да не е сбогом, а довиждане.

Forza Milan
Сандро.