Отборът на Манчестър Юнайтед се бори да намери купувач на крилото Алексис Санчес, тъй като Интер няма намерение да закупи нападателя. Чилийският национал бе изпратен под наем в Италия през този сезон, след като вкара само три гола в 32 участия за "червените дяволи".

Според „The ​​Sun“, „нерадзурите“ не са склонни да подпишат с 31-годишния Санчес поради високата му заплата от около 505 000 британски лири седмично. Юнайтед вече понесоха голям удар, след като клубът от Милано се съгласи да плаща едва 80 000 паунда седмично спрямо общата заплата за услугите му през този сезон.

Една от причините мениджърът Оле Гунар Солскяер да иска да се раздели със Санчес е негативността, която той внесе в клуба. С повече от две години, които все още са останали от договора му на „Олд Трафорд“, Юнайтед може да го продаде за около 55 милиона британски лири, ако решат да се разделят с него преди да изтече договорът му.

Преди няколко дни селекционерът на Чили Рейналдо Руеда разкри, че Санчес е бил "разочарован и травматизиран" от престоя си при „нерадзурите“ до момента.