Саломон Рондон финализира преминаване в Евертън в последния ден от трансферния прозорец, което ще го събере с мениджъра на „карамелите“ Рафаел Бенитес. Рондон идва със свободен трансфер и подписа двугодишен контракт, с опцията за допълнителен сезон.

Той пристига от китайския Далиен, след като бе привлечен от Бенитес по време на престоя на испанеца начело на клуба от Суперлигата. „Наистина съм доволен, че се завръщам във Висшата лига. Това е първенство, в което се наслаждавах на играта и усещах подкрепата на феновете във всеки мач. Защитаването цветовете на клуб с толкова богата история, колкото тази на Евертън, ме изпълва с гордост. Нямам търпение да облека фланелката и да се събера с Рафа Бенитес – треньор, който промени разбиранията ми за играта. Наистина съм признателен за доверието, което показа в мен“, каза нападателят за клубния сайт.

Бенитес, който бе назначен за мениджър на Евертън това лято, работи с национала на Венецуела и в Нюкасъл през сезон 2018/19. Рондон вкара 12 гола в 33 мача на „Сейнт Джеймсис Парк“, докато реализира 28 попадения за Уест Бромич по време на четиригодишния си престой на „Дъ Хоуторнс“. 31-годишният футболист ще помогне със заместването на нападателя Мойс Кийн, който напусна „Гудисън“, за да се върне в Ювентус по-рано във вторник.

Италианецът се присъедини под наем в „Старата госпожа“ под наем за две години и Ювентус има задължение да закупи Кийн за 24 млн. паунда. Грандът от Торино ще плати и сума от 6 млн. паунда за наема. Общата стойност на сделката, включително бонусите, ще бъде 32.6 млн. паунда.