Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах се очертава като основна цел за Барселона. 29-годишният голмайстор има несигурно бъдеще на "Анфийлд", тъй като договорът на египетския национал е до лятото на 2023 година.

Твърди се, че той иска да изисква близо 500,000 паунда на седмица и „червените“ не желаят да отговорят на исканията му. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп вече коментира че мърсисайдци правят всичко възможно, за да задържат бившия играч на Челси. След това пък беше съобщено, че двете страни изобщо не са близо до постигане на сделка, като преговорите са спрени.

„Mundo Deportivo“ сега твърди, че „блауграна“ може да се насочи към Салах, ако подобна възможност се появи в предстоящия трансферен прозорец. Смята се, че „каталунците“ следят ситуацията с договора му, въпреки че той не е техен приоритет №1.

Изданието посочва, че централният нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е основната цел на клуба. Но, ако норвежецът реши да премине в друг клуб, сред които най-вече Манчестър Сити и Реал Мадрид, Салах е следващият в списъка на испанците.

Треньорът Шави Ернандес харесва много Салах и вярва, че може да играе в ролята на „деветка“ на „Камп Ноу“, допълва информацията.

Египтянинът е в невероятна форма за Ливърпул и през този сезон, като до този момент има 28 гола и десет асистенции в 36 мача във всички турнири.

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски също е сред целите на Барселона, като дори се твърди, че „каталунците“ вече са му предложили четиригодишен договор.