Битката за Джюд Белингам е претърпяла обрат, тъй като Ливърпул, който се считаше за фаворит за подписа на младока, е намерил по-евтина опция в лицето на Енцо Фернандес от Бенфика. Освобождаващата клауза на полузащитника на португалския тим е 90 милиона евро, сума, която мърсисайдци смятат за поносима за разлика от тези над 100 милиона, които Борусия Дортмунд ще поиска за английския национал.

Сега „Marca“ твърди, че това отваря широко вратата на Реал Мадрид, който е вече само на крачка от Белингам. Единственото, което „Лос бланкос“ трябва да направят, е да покажат на Белингам, че той е основната им цел за следващия сезон. За разлика от Ливърпул, Реал не изглежда да има спешна нужда да закупува нов полузащитник през зимата, което ще му позволи да обмисля всички опции с известно спокойствие.

Белингам показа на Световното първенство, че е играч, способен да направи разликата. Неговите изпълнения убедиха всички, особено в Реал Мадрид, че сериозната инвестиция, която евентуално ще направят, за да го привлекат, ще си заслужава.

Ливърпул обаче не е единственият английски клуб, който се интересува от подписа на полузащитника, но беше този, който проявяваше най-сериозен интерес и този, който беше готов да стигне най-далеч в битката с Реал Мадрид, за да го привлече. В близко бъдеще сагата може да започне да се разплита, допълва „Marca“, макар че операцията няма да бъде лесно изпълнима.

Има елемент на неизвестност в бъдещето на Тони Кроос и Лука Модрич, въпреки че и двамата се очаква да останат за още един сезон на „Сантиаго Бернабеу“. Пристигането на англичанина би означавало окончателно подменяне и подмладяване на халфовата линия след привличането на Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга, заедно с присъствието на Федерико Валверде.