Изглежда една от най-големите трансферни саги на лятото е на път да приключи. Очаква се полузащитникът на Барселона – Френки де Йонг, да остане в клуба и след последния ден от трансферния прозорец, твърди журналистът на „CBS Sports“ – Бен Джейкъбс. Според него, такова е желанието на нидерландеца и то е на път да се сбъдне.

Де Йонг беше свързван с изхода от „Камп Ноу“ за дълго време, като сериозен интерес към нег имаше от страна на три клуба от Висшата лита. Най-силно го искаше Манчестър Юнайтед, който дори се беше договорил с „каталунците“ за сумата по трансфера, но самият играч отказа, тъй като желаеше да остане в Барса и да играе в Шампионска лига. Сега Джейкъбс съобщава, че „червените дяволи“ са се отказали напълно от нидерландеца.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

Отборът на Челси също беше сред кандидатите за Де Йонг, но не имал почти никакъв напредък от доста време. Ливърпул, който има проблеми с редица контузени играчи в халфовата линия, се оглежда за други опции и няма да праща оферта за нидерландския национал.

По-рано се появиха информации, че от Барселона са поставили ултиматум на Де Йонг да намали заплатата си или да напусне заради невъзможността на „каталунците“ да регистрират новите си попълнения. В крайна сметка нидерландецът обаче е готов на сериозна жертва, за да продължи да играе на „Камп Ноу“. Твърди се също така, че клубът му дължи близо 20 милиона евро в отложени заплати, а халфът е готов да опрости голяма част от тях, в допълнение към намалението на настоящото си възнаграждение.