Сагата с трансфера на голмайстора на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе в Реал Мадрид отново е на дневен ред. Според последните информации, нападателят е поискал да напусне парижани и може да се присъедини към „Лос Бланкос“ без пари още през следващата година.

Френската суперзвезда беше много близо да премине на „Сантиаго Бернабеу“ миналото лято, но испанският шампион остана изненадан, когато Мбапе подписа нов договор с ПСЖ. Сега обаче изглежда, че пътят на нападателя към Реал остава отворен въпреки горчивите последици от проваления трансфер.

БТА / BTA
54 снимки

The Athletic съобщава, че 24-годишният Мбапе остава в радара на мадридчани, където го виждат като естествен наследник на капитана Карим Бензема.

Мбапе може да напусне ПСЖ без пари през 2024-а година, ако не бъде активирана клауза за допълнителните 12 месеца в договора му. Но почти сигурно не се очаква той да напусне „Парк де Пренс“ през това лято.

Смята се, че Реал следи отблизо как ще се развие тази ситуация, но има други опции на масата, сред които е Ерлинг Халанд от Манчестър Сити. За него се твърди, че има откупна клауза в договора му от 176 милиона паунда за 2024-а и 154 милиона паунда през 2025-а година.