Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд би бил подходящ да играе под ръководството на Юрген Клоп в Ливърпул. Това заяви легендата Рууд Гулит, въпреки че нидерландецът смята, че Манчестър Сити на Пеп Гуардиола също е подходяща дестинация.

Нападателят на Борусия се очаква да бъде един от най-търсените играчи, когато трансферният пазар отвори отново в края на сезона. Съобщава се, че 21-годишният норвежец има клауза в договора си, според която ще може да бъде закупен за 75 милиона евро.

Смята се, че Манчестър Сити е фаворит за неговия подпис, докато Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Реал Мадрид също са силно свързани с голмайстора.

Гулит обаче не вярва, че Юнайтед ще успее да се пребори с конкуренцията за подписа на Халанд, като бившият национал на Нидерландия твърди, че Ливърпул би било най-доброто място за звездата на Дортмунд, за да направи следващата стъпка в кариерата си.

„Виждам го в Англия, но не мисля, че ще отиде в Манчестър Юнайтед. Сити би бил добър за него заради Пеп Гуардиола. Но Юрген Клоп и Ливърпул също биха били страхотни. Това, което Юрген направи с клуба, е невероятно. Просто трябва да го обичаш, а той винаги е гладен за успехи. Това устройва Халанд. В Испания само Реал Мадрид е опция. Това са трите клуба, които ще се борят за Ерлинг“, заяви Гулит пред „Bild“.

От дебюта си за Дортмунд на 18 януари 2020 година, Халанд е допринесъл с общо 97 гола (80 попадения и 17 асистенции) в 79 мача във всички турнири за клуба. Това е над два пъти повече от головете, които Садио Мане е имал за Ливърпул през същия период от време (43) и с 14 повече от Мохамед Салах, който е играл в 18 мача повече.

Друг играч, свързан с трансфер във Висшата лига, е защитникът на Байерн Мюнхен Никлас Зюле. Договорът на германския национал ще изтече в края на сезона и „баварците“ вече обявиха, че бранителят ще напусне като свободен агент.

Гулит вярва, че сънародникът му Матайс де Лихт от Ювентус би бил подходящ заместник на Зюле.

„Матайс е изпитал и е научил много в Ювентус. Той може да допринесе много на Байерн“, каза още 59-годишният Гулит.