Агентът на Даниеле Ругани оповести публично, че клиентът му вече е със статут на непродаваем за Ювентус. Давиде Торчия обясни, че италианският шампион е отхвърлил „всякакви типове оферти” за централния бранител.

Само преди броени дни ситуацията изглеждаше коренно различна, тъй като Челси упорито водеше преговори за 24-годишния бранител. Неговият бивш ментор в Емполи Маурицио Сари настояваше за сделката, която обаче така и не се случи въпреки всички положени от „сините” усилия. До голяма степен нежеланието на Юве бе продиктувано от раздялата н Матия Калдара, който пое към Милан, за да се завърне Леонардо Бонучи в Торино.

„Ювентус няма никакво желание да продава Даниеле, дори и на висока цена, каквато никой друг тим в Италия, не може да си позволи”, коментира Торчия. „Важно е да се отбележи, че в нито един момент играчът не поиска да напусне. Едва когато пристигна много важна оферта беше редно да я изслушаме, но Ювентус отхвърли всякакви типове оферти, за да го задържи в Торино.”

„Челси направи наистина респектиращо предложение, което лично за мен беше близо до немислимото, ала Ювентус изобщо не се поколеба. През миналия сезон Сами Кедира изигра само 10 мача повече от Даниеле. Очаквам през този сезон той да играе дори повече”, заключи агентът на бранителя.

Още по темата: 

Юве отряза двойно щение на Челси

Гари Кейхил обмисля бъдещето си в Челси