Суперзвездата на Манчестър Юнайтед е обявил, че иска „червените дяволи“ да привлекат крилото на Ювентус Федерико Киеза. „Calciomercato“ твърди, че португалецът има силното желание европейският шампион с Италия да се присъедини към него на „Олд Трафорд“.

Двамата се познават добре, тъй като през миналия сезон бяха съотборници в тима на „биаконерите“ и по всичко личи, че Роналдо е останал впечатлен от показаното от 23-годишния Киеза.

Миналата кампания италианецът вкара 15 гола и осигури още 11 асистенции. Междувременно Роналдо допринесе с 36 гола във всички турнири по време на последния си сезон с Юве.

Киеза участва и на Европейското първенство, където триумфира с националния отбор на Италия, като отбеляза  попадение в полуфинала срещу Испания на „Уембли“. Освен това той вкара единственото попадение при победата над европейския клубен шампион Челси в Шампионската лига миналата седмица.

Очакванията са обаче „сините“ от Лондон да окажат сериозна конкуренция на Ман Юнайтед в битката за Киеза в края на сезона. Твърди се, че от Челси са отправили оферта на стойност от 85 милиона паунда, която обаче е била отхвърлена от Ювентус през лятото.

Киеза в момента кара втората година от наема си на „Алианц Стейдиъм“, като Ювентус има задължението да го откупи за постоянно след края на кампанията от Фиорентина за сумата от около 43 милиона паунда.