Феновете на Ливърпул бяха посъветвани да очакват натоварен летен трансферен прозорец, след като „червените“ ще се опитат да привлекат двама полузащитници, включително цел №1 Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, както и нов централен защитник това лято.

Това каза Фабрицио Романо в своята колонка за CaughtOffside, като журналистът обясни, че Белингам остава приоритетна цел за „червените“, но също така, че мениджърът Юрген Клоп може да получи финансовата подкрепа да привлече и други значими попълнения.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Романо очаква, че Ливърпул ще се опита да привлече още един играч, освен Белингам, в средата на терена поради изтичащите договори на Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джеймс Милнър.

„Със сигурност Ливърпул иска да подкрепи Клоп през лятото с нови попълнения. Белингам е приоритет, но има шанс те да вземат още един полузащитник заради ситуацията с договорите на Кейта, Милнър и Чембърлейн. Бих държал под око и ситуацията с централните защитници”, заяви Романо.

Нов централен защитник също е интересен избор и може би сочи към това, че от Ливърпул най-накрая признават, че Върджил ван Дайк вече може да е към залеза на най-добрата си форма и е необходим дългосрочен наследник.