Атакуващият полузащитник на Рома – Николо Дзаниоло, беше изваден от състава на тима за предстоящото в неделя гостуване на „вълците“ на Специя, което подсказва, че италианецът е пред трансфер.

В последните дни се писа, че „джалоросите“ са отказали оферта от Тотнъм за Дзаниоло, за когото Рома иска около 40 милиона евро. Сега Corriere Dello Sport твърди, че римляните са отказали предложение и от друг лондонски тим – Уест Хем Юнайтед. Въпреки всичко се очаква до края на месеца футболист да си тръгне от „Стадио Олимпико“.

Tuttomercatoweb пък съобщава, че Брайтън също е готов да се включи в битката за крилото, като „чайките“ предлагат 25 милиона евро за услугите му.

В същото време Рома вече е набелязал заместник на Дзаниоло. Местната радиостанция Radio Radio твърди, че това е полузащитникът на Олимпик Лион – Усем Ауар. Договорът на французина с „хлапетата“ е до края на сезона, но от Лион не искат да загубят играча през януари и ще искат от Рома да платят не малка сума. Халфът е оценяван на около 20 милиона евро.

Изданието допълва, че полузащитникът вече е постигнал договорка с „вълците“ и дори е преминал първата част от медицинските изследвания, като е дал дума за преминаването си на „Олимпико“.