Финалистът в турнира Лига Европа – Рома, се интересува от възможността да привлече полузащитника на Лестър Сити - Юри Тилеманс, през лятото. Gazzetta dello Sport съобщава, че „вълците“ поглежда към белгиеца, който може да пристигне като свободен агент на „Олимпико“, след като договорът му с „лисиците“ изтича след края на сезона и той ще напусне.

В същото време изданието добавя, че „джалоросите“ вече са си осигурили услугите на халфа на Олимпик Лион - Усем Ауар, а също така те също напредват по трансфера си за защитника Еван Ндика от Айнтрахт Франкфурт, от когото също се интересува френският шампион Пари Сен Жермен.

Еван Ндика

източник: Gulliver/GettyImages

Тилеманс също е игра, когото треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, се интересува. Съобщава се, неговата заплата няма да бъде проблем за столичани. Белгиецът печели по 3 милиона евро на сезон. „Вълците“ са уверени, че могат да победят конкуренцията за неговия подпис, включително Ювентус. Засега обаче „джалоросите“ не искат да влизат в трансферни битки с други клубове.

Що се отнася до Ндика, Рома вече е изплатил своето предложение за петгодишен договор, но французинът чака да разбере какви ще бъдат предложения на другите клубове, които се интересуват от него. Отново обаче, „вълците“ ще се оттеглят от надпреварата за бранителя, ако се стигне до наддаване с други отбори.