Ръководството на Рома може би ще се окаже принудено да продаде крилото Ченгиз Юндер през януари, като ще търси минимум 50 милиона евро.

Според „Кориере дело спорт” Арсенал, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Барселона са готови да инвестират подобна сума през зимния трансферен прозорец. Вестникът също така припомни, че „топчиите” проявиха мераци за сделка през лятото, когато Рома беше категорично против да се разделя с 21-годишният турчин. Юнайтед от своя страна търси алтернатива на представящия се много по очакванията Алексис Санчес, докато в Барселона, поне според „Кориере”, били недоволни от Малком (когото отмъкнаха под носа именно на Рома – б.р.). Изданието също така отбелязва, че мениджърът на Ман Сити Хосеп Гуардиола винаги е нащрек, когато става дума за качествени бързоноги крила.

Италианската медия твърди, че Рома има нужда от „оздравяване” на бюджета си, при това с крупна сума, която да получи наведнъж. Едва тогава спортният директор Мончи ще има и някакъв финансов ресурс да търси заместник. Като фаворит в тази връзка се очертава Икер Муниаин от Атлетик Билбао, който дотук има 4 гола в 8 мача.

Продажба на Юндер обаче почти сигурно ще скара вече сериозно испанския шеф с феновете на Рома. Те трудно му простиха, че през лятото позволи на Кевин Строотман да премине в Олимпик Марсилия, без да му намери заместник.

Дотук през сезона Юндер има 10 официални мача за Рома, в които отбеляза 3 гола и 4 асистенции.