Спортният директор на Рома Рамон Родригес Вердехо-Мончи лично се заел да води преговорите по привличането на мексиканския национал Диего Лайнес. „Джалоросите” искат да уредят най-големия мексикански талант от Клуб Америка още през зимата.

Вестник „Ил Темпо” доложи, че „римските вълци” от доста време наблюдават 18-годишният играч, който вече е пълноправен член на представителния тим на родината си. На клубно ниво през настоящия сезон Лайнес вече има 2 гола и 1 асистенция в 10 мача.

Едно от най-силните качества на фланговия футболист е неговата поливалентност – въпреки крехката си възраст той играе еднакво добре и отляво, и отдясно по атаката. В момента той лекува контузия в глезена, заради която пропусна последните 4 срещи на своя тим.

Във визитката на Лайнес вече личат 2 мача за мъжкия национален тим на Мексико, макар играчът да навърши 18 едва през юни. Интересна също така е личността на неговия агент – Пиерфилипо Капело. Той е син на вече оттеглилия се колос в треньорската професия Фабио Капело.

Според италианските медии настоящата цена на Лайнес гравитира около 20 милиона евро. Рома има всички предпоставки да действа на пълни обороти с мисъл за януарския трансферен прозорец, тъй като тимът има цели 2 свободни квоти за чужденец извън рамките на Европейския съюз.