Ръководството на Рома е изпратило официално допитване до Милан за цената на крилото Хесус Фернандес Саенс, по-известен с прозвището си Сусо. Това е поредната алтернатива на Малком, чийто трансфер от Бордо пропадна внезапно заради намесата на Барселона.

„Джалоросите” бяха спазарили 21-годишния бразилец и заедно с колегите си от френския тим обявиха своевременно за постигнатата принципна договорка. Тъй като тя не включваше официално подписани договори, Барселона се възползва и отправи по-добра оферта, а Рома се отказа да участва в наддаване срещу каталунците.

Спортният директор Мончи даде публично обяснение как точно са се развили неприятните събития и обеща, че ще направи най-малкото равностоен трансфер, ако не и по-добър. Затова „римските вълци” все още се оглеждат за играч, който може да играе по десния фланг. Според „Калчомеркато” вчера Мончи е имал среща с агента на Сусо – Алесандро Лучи.

В договора на испанеца с Милан има освобождаваща клауза на стойност 38 милиона евро, но тя важи само за чуждестранни тимове и изтича на 15 юли. Не е тайна, че „росонерите” имат спешна нужда от средства, за да сглобят селекция за новия сезон, а Сусо изглежда като най-конвертируемия играч след вратаря Джанлуиджи Донарума.

„Росонерите” ще искат поне 40 милиона евро от Рома, но дотук римляните не са давали оферта, като такава може дори да не последва.

Сред алтернативите на столичани попадат още Леон Бейли от Байер Леверкузен, Давид Нерес от Аякс, Микел Оярсабал от Реал Сосиедад, Емил Форсберг от РБ Лайпциг и Доменико Берарди от Сасуоло. При „неровердите” последният работи немалко време с настоящия наставник на Рома Еузебио Ди Франческо.

Още по темата:

Ново 20 за Н'Зонзи: Севиля поиска 30 вместо 20 милиона

Рома обърка сметките на Ливърпул за нападател

Флоренци подписва нов договор с Рома

Рома брои 45 милиона евро за нашумял ямаец