Римският гранд Рома може да опита да отмъкне бившия си играч Леандро Паредес под носа на Ювентус, твърди "Тутомеркато".

Аржентинецът е силно желан от "бианконерите", които са договорили повечето детайли по сделката с Пари Сен Жермен. Трансферът обаче все още не е финализиран, тъй като торинци не могат да направят място в състава си за играча.

Първоначално Паредес бе гласен за заместник на Адриен Рабио, който бе пред трансфер в Манчестър Юнайтед. Сделката между „Старата дама“ и "червените дяволи" обаче пропадна. След това от Юве се надяваха да успеят да разкарат Артур, но към момента интерес към бившия играч на Барселона липсва. Така клубът е поставен в патова ситуация и така и не може да завърши сделката за 28-годишния аржентинец.

Междувременно „джалоросите“ следят внимателно ситуацията и са готови да отправят оферта за полузащитника на ПСЖ. Още повече, че клубът остана без новото си попълнение Джорджинио Вайналдум, който се контузи на тренировка и ще отсъства няколко месеца.

Ако се стигне до трансфер на Паредес в Рома това ще бъде своеобразно завръщане на играча на "Олимпико".

Той изигра два сезона за "вълците", първо под наем през 2014/15, а след това и с постоянен трансфер през 2016/17. Аржентинецът има 52 мача и 7 гола за Рома.