Ръководството на Рома реши да се откаже от идеята за привличането на Рияд Марез от Лестър. Непрестанните откази на „лисиците” изглежда са убедили италианския клуб, че не си заслужава да полагат толкова усилия за 26-годишния играч.

Марез: Искам в Рома, но няма какво да сторя

„Джалоросите” на няколко пъти вдигаха офертите си, като последната от тях стигна до 35 милиона евро, което щеше да бъде нов клубен рекорд. През цялото време Лестър остана непоклатим в желанието си да получи 45 милиона евро за своята звезда, която по-рано публично пожела трансфер.

Заради голямата разлика в оценките, шампионът на Англия за 2016 година постави срок до 11 август (началото на сезона във Висшата лига – б.р.) относно продажбата на Марез. Ако дотогава не постъпи предложение, което да задоволи Лестър, то след това няма да се водят никакви преговори с когото и да било.

Рома се отказа от Рияд Марез

Затова Рома реши да инвестира времето и ресурсите си по-пълноценно, поради което се насочи към фланговия играч на Аякс Хаким Зиех. Мароканецът е една от най-ярките звезди на холандския гранд, а на всичко отгоре е с 2 години по-млад от Марез.

Още един плюс за Рома е фактът, че Аякс бе елиминиран в квалификациите за Шампионската лига и по-лесно ще бъде убеден да продаде Зиех.