Рома продължава да се интересува от нападателя Алваро Мората. Бъдещето на испанеца на „Уанда Метрополитано“ продължава да остава несигурно и по тази причина „вълците“ планират да се опита да подпишат както с него, така и с Джанлука Скамака от Уест Хем преди края на трансферния прозорец това лято.

Според Corriere dello Sport, Рома се надява да се раздели с играчи като Рожерр Ибанйес и Рик Карсдорп през следващите седмици, за да генерира достатъчно средства, за да направи предложение за Алваро Мората.

Досега Ибанйес и Карсдорп не успяха да привлекат оферти, което накара Рома да спре преговорите с Атлетико. Иначе, наскоро се появиха информации, че „джалоросите“ са се разбрали с Мората за договор до лятото на 2027-а година със заплата от 4,5 милиона евро на година.

Колкото до Скамака, в събота италианските медии писаха, че Уест Хем е готов да пусне нападателя под наем за около 4-5 милиона евро, с опция за закупуване за 22 милиона евро. Тази опция ще стане задължителна, ако Скамака регистрира определен брой участия през сезон 2023/2024 и, ако Рома си осигури квалификация за Шампионската лига.

Твърди се, че спортния директор на Рома Тиаго Пинто ще лети до Лондон, за да завърши сделката следващата седмица.