Рома е осъществил контакт с агента на крилото на Челси - Хаким Зиеш, съобщава италианският журналист Джанлука Ди Марцио. „Джалоросите“ са разговаряли с представителя на мароканския национал, който беше искан и от Милан още миналото лято.

Той съобщава, че разговорите за Зиеш са свързвани с почти сигурното напускане на Николо Дзаниоло, който се очаква да бъде продаден. Фаворит за подписа му се смята Тотнъм, но все още не е постигнато споразумение и от „Олимпико“ чакат оферти и от други клубове.

Daily Mail пък пише, че Евертън също има желание да подпише с мароканеца, тъй като се надява да се подсили в битката за оцеляване. Съобщава се, че мениджърът Франк Лампард иска да привлече Зиеш под наем, като ще има опцията да го откупят, ако „карамелите“ останат във Висшата лига. Не е сигурно обаче дали самият футболист ще има желание да играе в отбор, който се бори да не изпадне.

Във всеки случай привличането на Зиеш би било трудна операция заради неговата заплата. в момента той получа в Челси 6,5 милиона на сезон .

Зиеш стартира като титуляр в последния мач на лондончаните във Висшата лига срещу Ливърпул, като общо има 15 участия във всички турнири този сезон, но без да е отбелязал гол.