Отборът на Рома напредва бавно към шестия си трансфер това лято. Отдавна е известно, че „джалоросите“ имат желание да привлекат италианския национал Андреа Белоти, а той от своя страна отказа редица оферти, за да заиграе във Вечния град, пише трансферният експерт на „Скай Спорт Италия“ Джанлука Ди Марцио.

В навечерието на мача с Кремонезе Жозе Моуриньо потвърди интереса на Рома към Андреа Белоти: „Бих ли искал да имам още един нападател в състава? Аз не отговарям, директорът знае какво трябва. Просто трябва да изчакам, ако не може да стане, нека продължим с това, което имаме. Белоти? Да, той иска да дойде в Рим, но не знам дали ще дойде.

Оттогава обаче не са се променили много неща в лагера на „вълците“, като се знае, че е нужно поне един от офанзивните футболисти да напусне. Почти сигурният трансфер на Феликс Афена-Гиан към Кремонезе за сумата от 6 милиона евро, плюс още 3 под формата на бонуси, все още не е завършен, иначе би бил достатъчен. Ди Марцио допълва, че може би в следващите 24 часа всичко около напускането на младока към новака в Серия А ще бъде готово. В това време агентите на Петела, както е прякорът на бившия играч на Торино, вече са на базата на Рома в Тригория, за да договорят заплатата на своя клиент.

Относно друг ненужен на „Олимпико“ - Елдор Шомуродов, вероятно узбекът ще премине в тима на Болоня, като единствено не е ясна формулата на трансфера – заем или покупка.