Рома е постигнал споразумение с вратаря на Пари Сен Жермен Алфонс Ареола. Френският национал ще акостира на „Олимпико” единствено ако се стигне до продажба на сегашния титуляр Алисон Бекер.

За 25-годишния французин е сигурно, че ще загуби титулярното си място, тъй като шампионът на Лига 1 привлече като свободен агент легендата Джанлуиджи Буфон. На всичкото отгоре Ареола навлиза в последната година по договора си и ПСЖ не би могъл да претендира за твърде висока сума.

За да се стигне до сделка обаче, първо Алисон трябва да бъде продаден. Бразилският национал е готов да поеме единствено към Реал Мадрид и не се интересува от други предложения. Това затруднява преговорите, защото испанците се възползват от този факт и предлагат по-ниска сума, отколкото „джалоросите” са склонни да приемат за своята звезда.

Римляните искат да получат най-малко 70 милиона за Алисон, към който интерес проявява и Ливърпул. Англичаните категорично не смятат дори да се доближават до подобна трансферна сума.

Алисон от своя страна има и да разсъждава над офертата на Рома за нов договор, която е изключително приемлива – 5-годишен контракт и удвояване на настоящата му заплата.

Още по темата:

ПСЖ отпраща играчи в Италия

Рома с предупреждение за желещите Алисон

Мончи: Ако Алисон ни напусне, то значи и Джеко може