Достатъчно известен факт е, че Ливърпул страда от сериозни кадрови проблеми в зоната на защитата. Английският шампион ще доиграе сезона почти сигурно без Върджил ван Дайк и Джо Гомес, като двамата получиха много сериозни травми в своите колене, а порядъчните контузии на Жоел Матип лимитират напълно избора пред мениджъра Юрген Клоп.

Германският наставник е принуден да използва в центъра на отбраната дефанзивния халф Фабиньо, а партньорите му се ротират – Рис Уилиямс или Нат Филипс, като последните двама определено нямат нужния опит, за да запълнят празнината пред Алисон Бекер. Именно с отварянето на трансферния прозорец мнозина започнаха да се чудят дали 19-кратният шампион на Англия ще привлече нов централен бранител в своите редици. Още в самото начало се твърдеше, че защитникът на френския Лил Свен Ботман ще подпише с тима от „Анфийлд”, но близкият до клуб журналист Джеймс Пиърс отрече, че между страните се водят преговори в този момент.

„Няма разговори около сделка за Свен Ботман, а Ливърпул не планира да предлага оферта за него. Спекулациите звучат сякаш някой иска да увеличи цената и интереса към бранителя на Лил”, написа в своята Twitter страница Пиърс.

На няколко пъти през сезона Клоп използва и капитанът си Джордан Хендерсън в зоната на централния бранител. Зимният трансферен пазар през 2021-а година завършва в 01:00 часа българско време на 1-и февруари за Англия.