Челси може да плати 50 милиона паунда за нападателя Калъм Уилсън от Борнемут, ако не успее да привлече Гонсало Игуаин, съобщава "Sky Sports News".

Мениджърът на "сините" Маурицио Сари е решен да купи Игуаин, въпреки несъгласието на част от клубното ръководство. 

Проблемът около привличането на аржентинеца в Челси е негативното мнение на изпълнителния директор на лондончани Марина Грановская. Тя смята, че евентуален трансфер на Гонсало Игуаин няма да реши проблемите на "сините" в атака. Привличането на нападателя на стадион "Стамфорд Бридж" би станало трудно, защото през настоящия сезон той играе като преотстъпен от Ювентус в Милан. Гонсало Игуаин премина от Наполи в Ювентус за 75 милиона паунда през 2016 година.

31-годишният Игуаин беше голмайстор номер 1 в италианския шампионат в Наполи под ръководството на старши треньора Маурицио Сари през сезон 2015-2016.

Проблемът около привличането на Игуаин е, че той играе под наем на "Сан Сиро" от редиците на торинския гранд и в крайна сметка "сините" могат да останат с празни ръце поради тази причина, макар че вече е ясно, че самият футболист е договорил личните си условия.

Големият проблем е, че спортният директор на гранда от Милано Леонардо държи "Ел Пипита" да остане в тима и именно неговото желание може да осуети трансфера на нападателя и да накара столичният английски тим да се насочи към стрелеца на "черешките".

Интересът към Калъм бе потвърден от Джанфранко Дзола, който е асистент на Сари, още през миналия месец, но проблемът е високата му цена от 50 милиона паунда. Все пак обаче в краен случай от лондонския тим ще извадят тази цифра.

Калъм Уилсън е на 26 години и има 48 гола в 126 мача с екипа на Борнемут, като дебютира и за английския национален отбор.

В момента Челси разполага с Алваро Мората и Оливие Жиру в нападение.