Шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс планира да вземе под наем полузащитника на Ливърпул Хърби Кейн през предстоящия трансферен прозорец. Емблематичният клуб от столицата на Шотландия следи 21-годишния халф от лятото, но сега е вече готов да предложи оферта под наем на европейския футболен шампион за Кейн.

Английското издание на Football Insider твърди, че лично мениджърът на „сините” – Стивън Джерард, е настоял за подсилване на халфовата линия в опита на тима да се бори за титлата на островитянската държава. Очаква се също така Анди Кинг и Грег Дохърти да напуснат „Айброкс”, което също засилва твърденията на медията, че Рейнджърс ще търси нови попълнения в средата на линията. Кейн бе титуляр при загубата с 0:5 на Ливърпул от Астън Вила за Купата на Лигата по-рано през седмицата, като това бе вторият му мач за основния отбор на мърсисайдци, след като през миналата кампания прекара кариерата си в третодивизионния Донкастър Роувърс, където изигра 39 мача в лигата и още десет в различните купи.

Игралият за юношеските формации на Англия има седем гола и десет асистенции във всички турнири. Ако сделката се случи, то ливърпулската инвазия при Джерард ще продължи, след като той закупи Райън Кент, Овие Еджария и Шейи Оджо през лятото.

Твърди се също така, че интерес към Хърби Кейн има и от Суонси Сити и Хъл Сити, които искат също да го привлекат в своите състави.