Младият футболист на Олимпик Лион Раян Шерки е попаднал в полезрението на испанския гранд Реал Мадрид, потвърждава френската преса. 16-годишният футболист е най-младият играч, който вкарва за с екипа на „хлапетата”, а Зинедин Зидан иска да привлече футболиста възможно най-скоро.

Лион опитва да запази Шерки от големите клубове, след като ще направят всичко възможно да обвържат футболиста със сериозен играч, но френският халф очаква да има гаранции от клуба, че ще получава повече възможности. Докато двете страни се договарят, „лос бланкос” остава нащрек за играча.

Раян Шерки е офанзивен полузащитник от Франция, като профилът му е нещо между играта на Карим Бензема и Хатем Бен Арфа. През този сезон той дебютира в Лига 1 и в Шампионската лига, където игра 16 минути срещу Зенит Санкт Петербург. Той стана особено популярен за Купата на Франция, когато донесе с двата си гола успеха срещу Нант (4:3).

Шерки е роден на 17-и август 2003-а година и е дете на италианка и алжирец. Той стартира кариерата си в Сент-Приест, след което преминава в школата на Лион. През 2019-а година той подписва първия си професионален контракт, който е до края на 2022-а година. Според Tranfsermarkt, неговата цена е осем милиона евро.