Преди някой да дойде, някой трябва да си тръгне. Това е съобщението, идващо от Бернабеу преди следващия трансферен прозорец. Клубът ще иска да продаде поне петима играчи през лятото. 

Според "AS" на пазара вече има четири сигурни играчи: Хамес Родригес, Гарет Бейл, Лукас Васкес и Мариано Диас. Най-вероятно ще се изслушват оферти и за Начо Фернандес. На всичкото отгоре Лука Модрич и Марсело ще могат да си тръгнат, ако желаят, като се споменава, че двамата ветерани все още имат място в състава на "белите" и за следващия сезон.

Очаква се зимното попълнение Рение, Брахим Диас и нападателят Лука Йович да бъдат дадени под наем.

По този начин Реал ще може да се отърве от големите заплати, които плаща на повечето от споменатите футболисти. Бейл взима по 30 милиона, Хамес по 18, а Мариано - 8 милиона евро. 

Реал ще има възможност да си върне и играчи, които са под наем в момента. Това са Ашраф Хакими, Мартин Йодегаард, Дани Себайос, Серхио Регилон и младият Кубо. Най-вероятно обаче място в тима ще има само за Хакими и Йодегаард, като на останалите ще им търсят купувачи или отново ще бъдат дадени под наем.