Ръководството на Реал Мадрид е зачеркнало възможността за привличането на Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

Предвид слабия старт на „лос бланкос” в първенството се очаква отборът да бъде активен на зимния трансферен пазар, който отваря врати на 1 януари 2018 година. Големият пасив спрямо лидера в Ла Лига Барселона и трудностите пред гола правят задължително привличането на нов нападател.

От Лайпциг обясниха другояче шумовата драма на Вернер

Преди не толкова много време 21-годишният Вернер изглеждаше повече от удачен вариант. След като обаче стана ясно за проблемите на германеца, очевидно събитията се развиват в противоположна посока. През септември талантът бе принудително заменен в гостуването срещу Бешикташ от Шампионската лига, след като шумът от трибуните му докара световъртеж и го накара да се чувства некомфортно. В онзи мач Вернер опита всячески да продължи, запушвайки ушите си първо с пръсти, а после и със специални тапи.

По-късно в германските медии се появиха информации, че той има и проблеми с дишането. Всички тези фактори накуп са допринесли за всеобщото мнение в Реал, че Вернер е рискова инвестиция. Затова и испанският гранд ще насочи вниманието си  в друга посока.